Lido szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Hozzávalók a fehér tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek étolaj

Hozzávalók a barna tésztához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 2 ek étolaj

Párizsi krém:

  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg kakaó
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg margarin

Vaníliakrém:

  • 1 cs. vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

Tojáshab:

  • 3 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:

A tésztához valókat összekeverjük, és gáz tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A párizsi krémhez a tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezt követően hozzákeverjük a margarin egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük.

A maradék kétharmad rész margarint kihabosítjuk, ezután a kakaós tejszínt hozzákeverjük és tovább habosítjuk.

A vanília krémhez a pudingport a tojások sárgájával és a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

A tojás fehérjét a cukorral gőz fölött jó kemény habosra főzzük.

A fehér tésztára rákenjük a párizsi krémet, annak tetejére a vaníliakrémet, majd rátesszük a barna tésztát. Ezután rákenjük a felvert tojáshabot. A tetejére csokoládét reszelünk.