Leopárd kalács recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A langyos tejet keverjük össze 1 ek cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.
A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal.
Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá az olvasztott vajat és az egész tojást, majd robotgéppel dagasszuk meg a tésztát (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk).
Ezután osszuk el a tésztát három részre, majd az egyik tésztagombócot tegyük egy tálba, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen kelesszük kb egy óra alatt a duplájára.
Egy evőkanál kakaót keverjünk össze egy evőkanál tejjel, majd adjuk hozzá a második tésztagombóchoz, és alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük egy tálba, takarjuk le konyharuhával és langyos helyen szintén kelesszük a duplájára.
Két evőkanál kakaót keverjünk össze két evőkanál tejjel, majd adjuk hozzá a harmadik tésztagombóchoz, és gyúrjuk alaposan össze. Ezután tegyük egy tálba, takarjuk le konyharuhával, és langyos helyen szintén kelesszük a duplájára.
Amikor a mindhárom tészta megkelt (kb egy óra) akkor mindegyik tésztát osszuk el 6-6-6 egyenlő részre.
Az világosbarna tésztagombócokat sodorjuk olyan hosszú henger alakúra mint amilyen a sütőformánk hossza, majd tegyük félre.
A sötétbarna tésztagombócokat nyújtsuk ki olyan hosszú, de keskeny ovális alakúra mint amilyen hosszú a sütőformánk.
A világos tésztagombócokat szintén nyújtsuk ki olyan hosszú, de keskeny ovális alakúra amilyen hosszú a sütőformánk.
Egy sötétbarna ovális tésztát kenjük le hideg tejjel, majd helyezzük a közepére a világosbarna tésztahengert és tekerjük bele a sötét tésztába (mindegyik sötétbarna és világosbarna tésztával külön-külön így járjunk el).
Ezután a világos ovális tésztát szintén kenjük le tejjel, majd helyezzük a közepére a barna tésztahengert és tekerjük bele a világos tésztába (mindegyik világos tésztával külön-külön így járjunk el).
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) majd helyezzünk bele először három tésztarudat, majd kettő tésztarudat, végül pedig a közepére tegyük rá a maradék tésztarudat.
Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten kb. 30 perc alatt kelesszük újra a tésztát, majd kenjük le felvert tojással.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre. A sütési idő felénél, amikor már kezd szép színt kapni a kalács, takarjuk le a formát alufóliával és úgy süssük készre a kalácsot (én légkeverésnél 170 fokon sütöttem 20 percig, majd letakartam fóliával és úgy sütöttem még 25 percig).
Amikor a kalács megsült, vegyük ki a sütőből, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a teljesen kihűlt kalácsot, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »