Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lemon bar recept

Lemon bar
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 22,5 dkg vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • csipet só

    Krémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 6 ek liszt
    • 2 citrom reszelt héja
    • 1,25 dl frissen facsart citromlé

    Tetejére:

    • 15 dkg vegyes apró, savanykás gyümölcs

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, ha tudjuk, ha nem, akkor a tepsibe nyomkodjuk.

    180 fokon 15 perc alatt elősütjük.

    Addig a krémet elkészítjük. A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük, de csak addig, míg a cukor elolvad, olyan tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlét és a reszelt citrom héját.

    Az elősütött, forró tésztára öntjük a krémet. Megszórjuk gyümölccsel (nálam most fagyasztott piros és fekete ribizli,áfonya került rá) és további 18 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen!

    A krémnek „remegősnek” kell lennie.

    Tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá