Lemon bar

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lemon bar

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:

  • 22,5 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

Krémhez:

  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek liszt
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé

Tetejére:

  • 15 dkg vegyes apró, savanykás gyümölcs

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, ha tudjuk, ha nem, akkor a tepsibe nyomkodjuk.

180 fokon 15 perc alatt elősütjük.

Addig a krémet elkészítjük. A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük, de csak addig, míg a cukor elolvad, olyan tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlét és a reszelt citrom héját.

Az elősütött, forró tésztára öntjük a krémet. Megszórjuk gyümölccsel (nálam most fagyasztott piros és fekete ribizli,áfonya került rá) és további 18 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen!

A krémnek „remegősnek” kell lennie.

Tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!