Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kinyújtjuk, ha tudjuk, ha nem, akkor a tepsibe nyomkodjuk.
180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Addig a krémet elkészítjük. A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük, de csak addig, míg a cukor elolvad, olyan tejföl sűrűségű állaga lesz. Hozzákeverjük a lisztet, a citromlét és a reszelt citrom héját.
Az elősütött, forró tésztára öntjük a krémet. Megszórjuk gyümölccsel (nálam most fagyasztott piros és fekete ribizli,áfonya került rá) és további 18 percig sütjük együtt. Azért figyeljünk rá, hogy meg ne égjen!
A krémnek „remegősnek” kell lennie.
Tepsiben kihűtjük, majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!