Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarpai porlós recept

Tarpai porlós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*33 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 10 evőkanál olvasztott sertészsír
    • 0,5 csomag szalalkáli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 evőkanál tejföl

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg kristálycukor
    • fél üveg (3,5 dl) szilvalekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

    A cukrot és a diót összekeverjük.

    A tespit sütőpapírral béleljük, majd az egyik lapot kinyújtjuk a méretére és beleterítjük, majd megkenjük jó bőven a lekvárral. Rászórjuk a cukros dió 3/4-ét.

    A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük vele a sütit. Villával az aljáig megszurkáljuk és ráaszórjuk a maradék diót.

    180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Ha kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá