Tarpai porlós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*33 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 10 evőkanál olvasztott sertészsír
  • 0,5 csomag szalalkáli
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg kristálycukor
  • fél üveg (3,5 dl) szilvalekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

A cukrot és a diót összekeverjük.

A tespit sütőpapírral béleljük, majd az egyik lapot kinyújtjuk a méretére és beleterítjük, majd megkenjük jó bőven a lekvárral. Rászórjuk a cukros dió 3/4-ét.

A másik lapot is kinyújtjuk és befedjük vele a sütit. Villával az aljáig megszurkáljuk és ráaszórjuk a maradék diót.

180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ha kihűlt, szeletekre vágva tálaljuk.