Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Papagájszem recept

Papagájszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1/2 mk őrölt fahéj
    • 10 dkg meggylekvár
    • 2 dkg porcukor a hintéshez

    Elkészítése:

    A tojásokat a vajjal és a cukrokkal habosra keverjük,majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt(1 ek tejföl kellett), hogy nyújtható tésztát kapjunk.

    A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk.

    A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk.

    A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben,közepes tűznél kb 15 percig sütjük.

    Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá