Papagájszem recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 mk őrölt fahéj
- 10 dkg meggylekvár
- 2 dkg porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és a cukrokkal habosra keverjük,majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt(1 ek tejföl kellett), hogy nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk.
A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk.
A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben,közepes tűznél kb 15 percig sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.