Papagájszem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Papagájszem

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 mk őrölt fahéj
  • 10 dkg meggylekvár
  • 2 dkg porcukor a hintéshez

Elkészítése:

A tojásokat a vajjal és a cukrokkal habosra keverjük,majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt(1 ek tejföl kellett), hogy nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk.

A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk.

A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben,közepes tűznél kb 15 percig sütjük.

Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.