Burgonyás-lekváros sütemény recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
- 12 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- bármilyen házi lekvár (kb. 20–25 dkg)
A tetejére
- vaníliás cukor
Elkészítése
A lisztet, a kihűlt áttört burgonyát, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a sütőport és a vaníliás cukrot összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk.
A tészta felét egyenletesen belenyomkodjuk egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 26×19 cm-es tepsi aljába. Rákenjük a lekvárt, kb. fél ujjnyi vastagon, majd a tészta másik felét is ráterítjük, és a tetejét villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Amikor kihűlt, bőven megszórjuk vaníliás cukorral.
Tipp
A lekvár lehet szilva, barack vagy ribizli – mindegyikkel más hangulatot kap a süti. A tészta akár egy nappal korábban is elkészíthető, mert másnapra még omlósabb lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









