Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-lekváros sütemény recept

Burgonyás-lekváros sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
    • 12 dkg zsír
    • 12 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • bármilyen házi lekvár (kb. 20–25 dkg)

    A tetejére

    • vaníliás cukor

    Elkészítés

    A lisztet, a kihűlt áttört burgonyát, a zsírt, a porcukrot, a tojást, a sütőport és a vaníliás cukrot összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk.

    A tészta felét egyenletesen belenyomkodjuk egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 26×19 cm-es tepsi aljába. Rákenjük a lekvárt, kb. fél ujjnyi vastagon, majd a tészta másik felét is ráterítjük, és a tetejét villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15–20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Amikor kihűlt, bőven megszórjuk vaníliás cukorral.

    Tipp

    A lekvár lehet szilva, barack vagy ribizli – mindegyikkel más hangulatot kap a süti. A tészta akár egy nappal korábban is elkészíthető, mert másnapra még omlósabb lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek