Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

László szelet recept

László szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    Hozzávalók:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész tojás
    • 1 db citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 ek forró víz
    • 1 cs sütőpor

    A lapokhoz:

    • 15 dkg cukor
    • 1 db tojás
    • 5 dkg zsír
    • 2 ek tej
    • 3 ek méz
    • 1 csapott ek fahéj
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 40 dkg finomliszt

    A krém hozzávalói:

    • 6 dl fekete kávé
    • 8 ek finomliszt
    • 30 dkg vaj
    • 30 dkg cukor

    A tetejére:

    • 20 dkg csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    Piskóta készítés:

    A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjünk, mahd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és 4 ek forró vizet.

    Jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztamasszát és elsimítjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.

    A lapok készítése:

    A hozzávalókat a liszt kivételével egy lábasba tesszük, majd a lángon felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon.

    Lehúzzuk a tűzről, egy kicsit várunk vele, hogy langyosra hűljön és lisztet belegyúrjuk.

    3 darabba vágjuk.

    A tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk és a lapokat egyenként rányújtjuk.

    Egy lap sütés ideje 180 fokon 8-9 perc.

    Krém készítés:

    A lefőzött, majd kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet csomómentesre, majd sűrűre felfőzzük.

    Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.

    A piskótát ketté vágjuk.

    A sütemény összeállítása:

    Egy lapot a tálcára helyezünk, megkenjük az ¼ krémmel, következik a piskóta, majd krém,a lap,a krém, a piskóta, a krém és az utolsó lappal befedjük.

    A csokoládét a vajjal, étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk.

    Botmixerrel csomómentesre keverjük és a süteményt bevonjuk vele.

    Hidegre tesszük és másnap szeleteljük.

    Tepsi méret:

    22× 36 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek