Hozzávalók:
A piskótához:
Hozzávalók:
A lapokhoz:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjünk, mahd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és 4 ek forró vizet.
Jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztamasszát és elsimítjuk.
A lapok készítése:
A hozzávalókat a liszt kivételével egy lábasba tesszük, majd a lángon felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon.
Lehúzzuk a tűzről, egy kicsit várunk vele, hogy langyosra hűljön és lisztet belegyúrjuk.
3 darabba vágjuk.
A tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk és a lapokat egyenként rányújtjuk.
Egy lap sütés ideje 180 fokon 8-9 perc.
A lefőzött, majd kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet csomómentesre, majd sűrűre felfőzzük.
Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.
A piskótát ketté vágjuk.
Egy lapot a tálcára helyezünk, megkenjük az ¼ krémmel, következik a piskóta, majd krém,a lap,a krém, a piskóta, a krém és az utolsó lappal befedjük.
A csokoládét a vajjal, étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
Botmixerrel csomómentesre keverjük és a süteményt bevonjuk vele.
Hidegre tesszük és másnap szeleteljük.
22× 36 cm