László szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
László szelet

Hozzávalók:

A piskótához:

Hozzávalók:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 db citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek forró víz
  • 1 cs sütőpor

A lapokhoz:

  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsír
  • 2 ek tej
  • 3 ek méz
  • 1 csapott ek fahéj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt

A krém hozzávalói:

  • 6 dl fekete kávé
  • 8 ek finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg cukor

A tetejére:

  • 20 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

Piskóta készítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjünk, mahd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a citrom levét és 4 ek forró vizet.

Jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a tésztamasszát és elsimítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük.

A lapok készítése:

A hozzávalókat a liszt kivételével egy lábasba tesszük, majd a lángon felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon.

Lehúzzuk a tűzről, egy kicsit várunk vele, hogy langyosra hűljön és lisztet belegyúrjuk.

3 darabba vágjuk.

A tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk és a lapokat egyenként rányújtjuk.

Egy lap sütés ideje 180 fokon 8-9 perc.

Krém készítés:

A lefőzött, majd kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet csomómentesre, majd sűrűre felfőzzük.

Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.

A piskótát ketté vágjuk.

A sütemény összeállítása:

Egy lapot a tálcára helyezünk, megkenjük az ¼ krémmel, következik a piskóta, majd krém,a lap,a krém, a piskóta, a krém és az utolsó lappal befedjük.

A csokoládét a vajjal, étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk.

Botmixerrel csomómentesre keverjük és a süteményt bevonjuk vele.

Hidegre tesszük és másnap szeleteljük.

Tepsi méret:

22× 36 cm