Kuszkusz édesen recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg kuszkusz
- 30 dkg túró
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál tejföl
- 30 dkg meggy
- csipet fahéj
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük rá a kuszkuszra és hagyjuk állni 15 percig.
Közben a túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, a citrom levét és héját, valamint az eritritet kikeverjük, majd az elkészült kuszkuszt is hozzá adjuk.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval, verjük kemény habbá és óvatosan keverjük bele a masszába.
Egy kivajazott, 15 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd rászórjuk a fahéjas meggyet.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készül el.
Tipp:
Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de egy gombóc vanília fagylalt társaságában is remek csemege.
Forrás: http://lilalicsi.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.