Mini kürtőskalács kiflik recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg mascarpone vagy más krémsajt
- 20 dkg puha vaj
- 32 dkg finomliszt
Nyújtáshoz:
- 10 dkg cukor ízlés szerint fahéjjal elkeverve
- 5 dkg cukor 5 dkg kókuszreszelékkel elkeverve
- 5 dkg cukor 5 dkg darált dióval elkeverve
- 10 dkg vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább egy órára, de akár egy éjszakára is betehetjük a hűtőbe.
Másnap 4 részre osztjuk a tésztát. Az egyik részt kint hagyjuk, a többit visszateszük a hűtőbe.
Attól függően, hogy milyen ízű kifliket szeretnénk, elkészítjük a nyújtáshoz a különböző ízesítésű cukrokat.
A tésztát kissé átgyúrjuk, gömb alakúra formázzuk.
Az egyik ízű cukrot elterítjük a nyújtólapon vagy deszkán, rátesszük a tésztát és elkezdjük kör alakúra nyújtani. Közben többször megfordítjuk, hogy mindkét oldalára rá tudjon tapadni az ízesített cukor.
Amikor már jó vékony a tészta és fevette kb az összes cukrot, akkor 16 cikkre vágjuk a tésztát és feltekerjük a szélesebbik oldalától kezdve.
A többi tésztával és bekevert cukorral ugyanígy járunk el.
A kis kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »