Mini kürtőskalács kiflik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg mascarpone vagy más krémsajt
  • 20 dkg puha vaj
  • 32 dkg finomliszt

Nyújtáshoz:

  • 10 dkg cukor ízlés szerint fahéjjal elkeverve
  • 5 dkg cukor 5 dkg kókuszreszelékkel elkeverve
  • 5 dkg cukor 5 dkg darált dióval elkeverve
  • 10 dkg vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább egy órára, de akár egy éjszakára is betehetjük a hűtőbe.

Másnap 4 részre osztjuk a tésztát. Az egyik részt kint hagyjuk, a többit visszateszük a hűtőbe.

Attól függően, hogy milyen ízű kifliket szeretnénk, elkészítjük a nyújtáshoz a különböző ízesítésű cukrokat.

A tésztát kissé átgyúrjuk, gömb alakúra formázzuk.

Az egyik ízű cukrot elterítjük a nyújtólapon vagy deszkán, rátesszük a tésztát és elkezdjük kör alakúra nyújtani. Közben többször megfordítjuk, hogy mindkét oldalára rá tudjon tapadni az ízesített cukor.

Amikor már jó vékony a tészta és fevette kb az összes cukrot, akkor 16 cikkre vágjuk a tésztát és feltekerjük a szélesebbik oldalától kezdve.

A többi tésztával és bekevert cukorral ugyanígy járunk el.

A kis kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük.