Hozzávalók:
Tészta:
Nyújtáshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább egy órára, de akár egy éjszakára is betehetjük a hűtőbe.
Másnap 4 részre osztjuk a tésztát. Az egyik részt kint hagyjuk, a többit visszateszük a hűtőbe.
Attól függően, hogy milyen ízű kifliket szeretnénk, elkészítjük a nyújtáshoz a különböző ízesítésű cukrokat.
A tésztát kissé átgyúrjuk, gömb alakúra formázzuk.
Az egyik ízű cukrot elterítjük a nyújtólapon vagy deszkán, rátesszük a tésztát és elkezdjük kör alakúra nyújtani. Közben többször megfordítjuk, hogy mindkét oldalára rá tudjon tapadni az ízesített cukor.
Amikor már jó vékony a tészta és fevette kb az összes cukrot, akkor 16 cikkre vágjuk a tésztát és feltekerjük a szélesebbik oldalától kezdve.
A többi tésztával és bekevert cukorral ugyanígy járunk el.
A kis kifliket sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt pirosra sütjük.