Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán diós diócska recept

Duplán diós diócska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók 60-65 darabhoz:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 30 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 púpos ek kakaópor
    • 1 tojás

    Krém:

    • 30 dkg darált keksz
    • 1 ek kakaópor
    • 2-3 ek Extra Jam (baracklekvár)
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • rumaroma ízlés szerint
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • tej

    Elkészítése:

    A liszteben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalót hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Ekkor a tészta elég lágy, ha van időnk, csomagoljuk be és 0,5-1 órára tegyük hűtőbe, ha nincs, akkor használhatjuk rögtön, csak nehezebb vele dolgozni.

    1 ek zsírt vagy vajat megolvasztunk, majd kikenjük vele a formákat.

    A tésztából csípjünk apró darabokat és nagyon vékonyan béleljük ki vele a formákat. Ne tegyünk bele sok tésztát, különben nem lesz hely a tölteléknek!

    A betöltött formákat tepsire tesszük és 180 fokra melegített sütőben 10-15 percig sütjük.

    Ha langyos, akkor a fomákat egyenként óvatosan a tepsihez ütögetjük és kiszedjük a megsült tésztát. Ekkor a formákat már nem kell újra kikenni zsiradékkal, tölthetjük bele a következő adag tésztát.

    A krémhez a kekszet elkeverjük a kakaóporral, porcukorral, dióval. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, olvasztott vajat, rumaromát, majd az egészet jól összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen a massza.

    A diócskákat megtöltjük a krémmel és 2-2-őt összeragasztunk, majd porcukorral jól megszórjuk.

    Letakarva hűvös helyre tesszük. Másnapra szuperül összepuhulnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek