Duplán diós diócska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Duplán diós diócska

Hozzávalók 60-65 darabhoz:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 púpos ek kakaópor
  • 1 tojás

Krém:

  • 30 dkg darált keksz
  • 1 ek kakaópor
  • 2-3 ek baracklekvár
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • rumaroma ízlés szerint
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • tej

Elkészítése:

A liszteben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalót hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Ekkor a tészta elég lágy, ha van időnk, csomagoljuk be és 0,5-1 órára tegyük hűtőbe, ha nincs, akkor használhatjuk rögtön, csak nehezebb vele dolgozni.

1 ek zsírt vagy vajat megolvasztunk, majd kikenjük vele a formákat.

A tésztából csípjünk apró darabokat és nagyon vékonyan béleljük ki vele a formákat. Ne tegyünk bele sok tésztát, különben nem lesz hely a tölteléknek!

A betöltött formákat tepsire tesszük és 180 fokra melegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Ha langyos, akkor a fomákat egyenként óvatosan a tepsihez ütögetjük és kiszedjük a megsült tésztát. Ekkor a formákat már nem kell újra kikenni zsiradékkal, tölthetjük bele a következő adag tésztát.

A krémhez a kekszet elkeverjük a kakaóporral, porcukorral, dióval. Ezután hozzáadjuk a lekvárt, olvasztott vajat, rumaromát, majd az egészet jól összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen a massza.

A diócskákat megtöltjük a krémmel és 2-2-őt összeragasztunk, majd porcukorral jól megszórjuk.

Letakarva hűvös helyre tesszük. Másnapra szuperül összepuhulnak.