Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós krémes recept

Túrós krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag szalakáli

    A krémhez

    • 50 dkg túró
    • 30 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 csomag Aranka krémpor

    Elkészítés

    A tésztalapok

    A lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojásokat és a szalakálit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd vékony lapokká nyújtjuk.

    A lapokat gáztepsi hátulján külön-külön megsütjük (közepes hőfokon, amíg világos színt kapnak).

    Teljesen kihűtjük őket.

    A túrókrém

    A túrót áttörjük.

    Hozzákeverjük a vajat/margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a hidegen kikeverhető krémpor tartalmát.

    Az egészet krémesre, habosra keverjük.

    Összeállítás

    Az első tésztalapot tálcára tesszük, rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a második tésztalappal.

    A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak, a krém pedig szépen összeálljon.

    Tálalás előtt a tetejét bőven porcukrozzuk.

    Keskeny téglalapokra vágva mutat a legszebben.

    Tipp

    A krémbe kerülhet egy kevés citromlé vagy narancshéj is. A sütemény másnapra a legfinomabb, amikor a tésztalapok kellően megpuhulnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek