Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Elkészítés
A lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojásokat és a szalakálit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd vékony lapokká nyújtjuk.
A lapokat gáztepsi hátulján külön-külön megsütjük (közepes hőfokon, amíg világos színt kapnak).
Teljesen kihűtjük őket.
A túrót áttörjük.
Hozzákeverjük a vajat/margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a hidegen kikeverhető krémpor tartalmát.
Az egészet krémesre, habosra keverjük.
Az első tésztalapot tálcára tesszük, rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a második tésztalappal.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak, a krém pedig szépen összeálljon.
Tálalás előtt a tetejét bőven porcukrozzuk.
Keskeny téglalapokra vágva mutat a legszebben.
A krémbe kerülhet egy kevés citromlé vagy narancshéj is. A sütemény másnapra a legfinomabb, amikor a tésztalapok kellően megpuhulnak.