Túrós krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós krémes

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag szalakáli

A krémhez

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag Aranka krémpor

Elkészítés

A tésztalapok

A lisztet, a vajat, a porcukrot, a tojásokat és a szalakálit összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd vékony lapokká nyújtjuk.

A lapokat gáztepsi hátulján külön-külön megsütjük (közepes hőfokon, amíg világos színt kapnak).

Teljesen kihűtjük őket.

A túrókrém

A túrót áttörjük.

Hozzákeverjük a vajat/margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a hidegen kikeverhető krémpor tartalmát.

Az egészet krémesre, habosra keverjük.

Összeállítás

Az első tésztalapot tálcára tesszük, rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a második tésztalappal.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak, a krém pedig szépen összeálljon.

Tálalás előtt a tetejét bőven porcukrozzuk.

Keskeny téglalapokra vágva mutat a legszebben.

Tipp

A krémbe kerülhet egy kevés citromlé vagy narancshéj is. A sütemény másnapra a legfinomabb, amikor a tésztalapok kellően megpuhulnak.