Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tomi szelet recept

Tomi szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    Tészta (25×35 cm-es tepsihez)

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 evőkanál víz
    • 25 dkg cukor
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Krém

    • 2 dl tej
    • 2 evőkanál liszt
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 ml rumaroma
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csipet só
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg étcsokoládé (olvasztva vagy reszelve a tetejére)

    Elkészítése

    A tészta

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra verjük, amíg világos, könnyű állagot kapunk. Két részletben hozzászitáljuk a szódabikarbónás lisztet, és spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük.

    A krém

    A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes alapot. Rumaromával ízesítjük, végül beleforgatjuk a darált diót.

    A diós krémet a kihűlt piskótára kenjük.

    A tetejére kerülő tojáshab

    A tojásfehérjét és a sót hőálló tálba tesszük. Gőz fölött elkezdjük habosítani, majd több részletben hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk.

    A habot a diós krémre simítjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Másnap a tetejét reszelt csokival bevonjuk.

    Tipp

    A hab akkor lesz igazán stabil, ha lassan melegítjük fel a gőz felett, és legalább 6-8 percig verjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek