Hozzávalók
Tészta (25×35 cm-es tepsihez)
Krém
Tetejére
Elkészítése
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojássárgákat a vízzel és a cukorral habosra verjük, amíg világos, könnyű állagot kapunk. Két részletben hozzászitáljuk a szódabikarbónás lisztet, és spatulával óvatosan összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 25×35 cm-es tepsibe simítjuk, majd 15–20 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük.
A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes alapot. Rumaromával ízesítjük, végül beleforgatjuk a darált diót.
A diós krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A tojásfehérjét és a sót hőálló tálba tesszük. Gőz fölött elkezdjük habosítani, majd több részletben hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg fényes, kemény habot kapunk.
A habot a diós krémre simítjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Másnap a tetejét reszelt csokival bevonjuk.
A hab akkor lesz igazán stabil, ha lassan melegítjük fel a gőz felett, és legalább 6-8 percig verjük.