Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stollwerck szelet recept

Stollwerck szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 35 dkg liszt
    • 17 dkg porcukor
    • 5 dkg margarin
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 8 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 17 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni.  A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle.

    Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos.  Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen.

    A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne.

    Ezek után hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a margarin el nem olvad.

    5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.

    Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát.   A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá