Stollwerck szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 17 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál liszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni.  A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle.

Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos.  Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen.

A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne.

Ezek után hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a margarin el nem olvad.

5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.

Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát.   A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.