Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos mézes szelet recept

Puncsos mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A tésztához:

    • 1 evőkanál méz
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,25 dl tej
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 5–10 dkg cukor
    • 7 dkg vaj vagy margarin
    • 30 dkg liszt

    A krémhez:

    • 5,5 dl tej
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj vagy margarin

    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    Elkészítése

    A vajat vagy margarint és a tejet összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi tésztahozzávalót, és összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán 16×24 cm-es lapokra nyújtjuk.

    A lapokat sütőpapíros tepsin (vagy tepsi hátulján) 200 °C-ra előmelegített sütőben egyenként 7-8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket.

    A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a puha vajjal simára dolgozzuk. A krémet három részre osztjuk, és a négy lapot megtöltjük vele: tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém, tészta.

    A tetejére gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Tipp

    A sütemény másnapra lesz igazán puha és jól szeletelhető. Ha szeretnénk ünnepibbé tenni, a krémbe kevés rumaromát is keverhetünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek