Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése
A vajat vagy margarint és a tejet összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi tésztahozzávalót, és összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán 16×24 cm-es lapokra nyújtjuk.
A lapokat sütőpapíros tepsin (vagy tepsi hátulján) 200 °C-ra előmelegített sütőben egyenként 7-8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a puha vajjal simára dolgozzuk. A krémet három részre osztjuk, és a négy lapot megtöltjük vele: tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém, tészta.
A tetejére gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
A sütemény másnapra lesz igazán puha és jól szeletelhető. Ha szeretnénk ünnepibbé tenni, a krémbe kevés rumaromát is keverhetünk.