Puncsos mézes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

A tésztához:

  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 0,25 dl tej
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 5–10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 30 dkg liszt

A krémhez:

  • 5,5 dl tej
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A vajat vagy margarint és a tejet összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi tésztahozzávalót, és összegyúrjuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán 16×24 cm-es lapokra nyújtjuk.

A lapokat sütőpapíros tepsin (vagy tepsi hátulján) 200 °C-ra előmelegített sütőben egyenként 7-8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, a puha vajjal simára dolgozzuk. A krémet három részre osztjuk, és a négy lapot megtöltjük vele: tészta, krém, tészta, krém, tészta, krém, tészta.

A tetejére gőz felett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Tipp

A sütemény másnapra lesz igazán puha és jól szeletelhető. Ha szeretnénk ünnepibbé tenni, a krémbe kevés rumaromát is keverhetünk.