Puncsos mézes krémes recept
Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 1 dl tejföl
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
- kevés rumaroma (elhagyható)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítés
A tészta elkészítése
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a folyékony mézet és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. A lapokat lisztezett, 22×35 cm-es tepsi hátulján, 180 °C-on 7-8 perc alatt megsütjük. A kész lapokat hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése
A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd lefedjük fóliával, hogy ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.
A vajat (vagy margarint) a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal sima, krémes állagúvá dolgozzuk.
Összeállítás
Az első mézes lapra rákenjük a krém felét.
A következő két lap közé sárgabaracklekvárt kenünk.
A harmadik lap tetejére kenjük a maradék puncskrémet.
A negyedik lappal lefedjük, majd a tetejére keményre felvert tejszínhabot simítunk.
A süteményt legalább 4–5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









