Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos mézes krémes recept

Puncsos mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 4 evőkanál méz
    • 1 dl tejföl

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 csomag puncsízű pudingpor
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
    • kevés rumaroma (elhagyható)

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítés

    A tészta elkészítése

    A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a folyékony mézet és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.

    A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. A lapokat lisztezett, 22×35 cm-es tepsi hátulján, 180 °C-on 7-8 perc alatt megsütjük. A kész lapokat hagyjuk kihűlni.

    A krém elkészítése

    A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd lefedjük fóliával, hogy ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.

    A vajat (vagy margarint) a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal sima, krémes állagúvá dolgozzuk.

    Összeállítás

    Az első mézes lapra rákenjük a krém felét.

    A következő két lap közé sárgabaracklekvárt kenünk.

    A harmadik lap tetejére kenjük a maradék puncskrémet.

    A negyedik lappal lefedjük, majd a tetejére keményre felvert tejszínhabot simítunk.

    A süteményt legalább 4–5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek