Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a folyékony mézet és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. A lapokat lisztezett, 22×35 cm-es tepsi hátulján, 180 °C-on 7-8 perc alatt megsütjük. A kész lapokat hagyjuk kihűlni.
A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd lefedjük fóliával, hogy ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.
A vajat (vagy margarint) a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal sima, krémes állagúvá dolgozzuk.
Az első mézes lapra rákenjük a krém felét.
A következő két lap közé sárgabaracklekvárt kenünk.
A harmadik lap tetejére kenjük a maradék puncskrémet.
A negyedik lappal lefedjük, majd a tetejére keményre felvert tejszínhabot simítunk.
A süteményt legalább 4–5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.