Puncsos mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál méz
  • 1 dl tejföl

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
  • kevés rumaroma (elhagyható)

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

A tészta elkészítése

A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a folyékony mézet és a tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. A lapokat lisztezett, 22×35 cm-es tepsi hátulján, 180 °C-on 7-8 perc alatt megsütjük. A kész lapokat hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

A pudingport a tejben sűrűre főzzük, majd lefedjük fóliával, hogy ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.

A vajat (vagy margarint) a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal sima, krémes állagúvá dolgozzuk.

Összeállítás

Az első mézes lapra rákenjük a krém felét.

A következő két lap közé sárgabaracklekvárt kenünk.

A harmadik lap tetejére kenjük a maradék puncskrémet.

A negyedik lappal lefedjük, majd a tetejére keményre felvert tejszínhabot simítunk.

A süteményt legalább 4–5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.