Puncsos recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 3 cs puncs pudingpor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 kk sütőpor
A krémhez:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- rumaroma ízlés szerint
- 20 dkg margarin
- cukor ízlés szerint
A habhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 24 dkg cukor
- 1 pár csepp rumaroma
- pici só
Elkészítése:
A tészta:
A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 180 fokon megsütjük. (Én a masszát elfeleztem, két részletben sütöttem meg, hogy egyforma vastag legyen a két lap)
A krém:
A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével és felfőzöm, majd kihűtöm. Ezután a kihabosított margarinnal összekeverem. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, rumaromával vízgőz felett habosra, keményre vertem. A tésztát betöltöm, a tojáshabot ráteszem, egy villával megcirókáltam, színes cukorral megszórtam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.