Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyújtás nélküli mézes krémes recept

Nyújtás nélküli mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg vaj, vagy margarin
    • 3 ek méz
    • 30 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • kb 1,5-2 dl tej

    Krémhez:

    • 1 l tej
    • 12 púpos ek búzadara
    • 8 ek cukor
    • 2 dl habtejszín
    • fél üveg házi baracklekvár

    Máz:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel.

    Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet.

    Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.

    Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük.

    Kivesszük a lapot, majd így sütjük meg a másik hármat is. Ne ijedjünk meg, jobban hajlik, mint a nyújtott változat!

    A krémhez a tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral, majd folpackkal lefedjük és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük és a kihűlt grízbe keverjük.

    Összeállítás:

    Leteszünk egy lapot, rákenjük a grízes krém felét, lapot teszünk rá, alaposan megkenjük lekvárral és elsimítjuk, lapot teszünk rá, rékenjük egyenletesen a maradék grízes krémet, majd befedjük az utolsó lappal.

    A mázhoz összeolvasztjuk a tejszínt a csokival, majd langyosan elkenjük a süti tetején egyenletesen.

    Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá