Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négylapos krémes recept

Négylapos krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finom liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 dl tej
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1 cs szalalkáli
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 1,5 l tej
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 25 dkg kristály cukor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg csokis pudingpor /főzős/

    A díszítéshez:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A szalalkálit az 1dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk.

    Négy egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.

    A krém elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat.

    Feltesszük forrni. /Én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le./ Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.

    Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.

    Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

    Jó étvágyat kívánok!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá