Négylapos krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finom liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 cs szalalkáli
- 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
- 1,5 l tej
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg kristály cukor
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg csokis pudingpor /főzős/
A díszítéshez:
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A szalalkálit az 1dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk.
Négy egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat.
Feltesszük forrni. /Én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le./ Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.
Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!