Négylapos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 cs szalalkáli
  • 1 cs vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1,5 l tej
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg kristály cukor
  • 6 db tojás
  • 15 dkg csokis pudingpor /főzős/

A díszítéshez:

  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

A szalalkálit az 1dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk.

Négy egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad/ Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.

A krém elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat.

Feltesszük forrni. /Én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le./ Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.

Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.

Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik! Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!