Mézeskalács szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g vaj vagy margarin
- 250 g méz
- 1 cs mézeskalács fűszer
- 2 kk szódabikarbóna
- 100 g porcukor
- 500 g liszt
Krém:
- 1 l tej
- 15 púpos ek búzadara
- 8 ek cukor
- 2 cs bourbon vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztát előző nap állítjuk össze.
A mézet és a margarint összeolvasztjuk, amíg a margarin el nem olvad.
A liszthez hozzáadjuk a mézes fűszert, szódabikarbónát, porcukrot. Jól elkeverjük. Beletesszük a tojást, majd a mézes-margarinos keveréket és elkezdjük fakanállal összedolgozni.
Amikor már nehéz fakanállal nehéz a keverés, kézzel folytatjuk az összeállítást. Ha nagyon száraz a massza, akkor kevés margarint adunk hozzá (ha nagyon ragadós lenne, akkor kevés lisztet tegyünk még hozzá).
A kész tésztának kicsit lágynak kell lennie (de ne legyen folyós!). Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap elkészítjük a krémet.
A tejbe belekeverjük a búzadarát és a cukrokat, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Többször-többször átkeverve, hogy a teteje ne bőrözzön be, majd kihűtjük.
A jól behűtött tejszínt keményre felverjük, majd apránként összekeverjük a tejbegrízzel. Végül az egészet egyneművé keverjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
A tésztákat egyenként kb 26*30 cm-es, kb 2 mm-es lappá nyújtjuk (én ehhez kerestem egy kb ekkora dobozt és körberajzoltam egy sütőpapíron).
A sütőt 200 fokon, hőlégkeveréssel előmelegítjük.
A kinyújtott lapokat villával megszurkáljuk, sütőpapírostól áttesszük a tepsi hátuljára, majd betoljuk a sütőbe.
Kb 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük (akkor jó, ha a széle, sarka kicsit kezd barnulni). Senkit ne érjen meglepetés, melegen még kicsit képlékeny a lap, de ahogy hűl, úgy fog keményedni. Ha a lapok kihűltek, akkor lehúzzuk róla a papírt.
A kihűtött lapokat betöltjük a kész krémmel (a tetejére ne kerüljön krém), majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
Másnap, mikor a lapok megpuhultak, akkor ízlés szerint szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »