Lajcsi szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek kakaó
- 20 dkg porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 ek méz
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 40 dkg liszt
Krémhez:
- 8 dl tej
- 1 cs puncs ízű pudingpor
- 1 cs vaníliapuding
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kupak rum
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Csokitetőhöz:
- 3 ek tej
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs csokipuding
- 2 ek kakaó
Elkészítés:
Gőz fölött megolvasztjuk a vajat, mézet, hozzákeverjük a tojást, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.
Végül a 40 dkg liszttel összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és tepsi hátulján kisütjük.
Közben elkészítjük a pudingokat.
Külön -külön 4 dl tejben megfőzzük a pudingokat, a vaníliásat vaníliás cukorral, a puncsot rummal erősítjük. félretesszük hűlni, de közben azért néha megkeverjük, hogy ne legyen csomós.
A cukrot és a margarint jó habosra keverjük. A kihűlt pudingot is géppel jól átkeverjük, és csak ez után adjuk hozzá a vajkrémet.
Megtöltjük a tésztát, alul a puncs, felül a vaníliás krém.
Elkészítjük a csokitetőt: 3 ek tejben megolvasztjuk a margarint. A cukrot, kakaót és a csokipudingot összekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarinhoz.
Sűrű krémet kapunk, aminek nagyon jó a bevonóképessége.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »