Klasszikus mézes krémes recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, míg egynemű, jól nyújtható tésztát kapunk. A masszát négy egyenlő részre osztjuk, cipóvá formázzuk őket, majd lisztezett felületen 26×19 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
A tésztalapokat sütőpapíron nyújtjuk ki, így egyszerűen áthúzhatjuk a tepsi hátára. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8 perc alatt egyenként megsütjük őket. Vigyázzunk, mert a lapok gyorsan barnulnak, ne hagyjuk túl sokáig a sütőben.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Közben a tejből, a lisztből, a 2 evőkanál porcukorból és a tojássárgájából lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű, csomómentes krémet főzünk. A krémet teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a habosra kevert vajas krémmel.
A kihűlt tésztalapokat rétegezni kezdjük. Az első lapra egyenletesen rákenjük a krém negyedét, majd újabb lapot helyezünk rá. Ezt ismételjük, míg a négy lapot be nem töltjük. Az utolsó lap tetejére nem teszünk krémet.
A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára (vagy akár egy napra), hogy a lapok szépen megpuhuljanak. Szeletelés előtt a tetejét porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »