Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus mézes krémes recept

Klasszikus mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 6 dkg zsír
    • 16 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál tej
    • 4 evőkanál olvasztott méz
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 dl tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, míg egynemű, jól nyújtható tésztát kapunk. A masszát négy egyenlő részre osztjuk, cipóvá formázzuk őket, majd lisztezett felületen 26×19 cm-es téglalapokká nyújtjuk.

    A tésztalapokat sütőpapíron nyújtjuk ki, így egyszerűen áthúzhatjuk a tepsi hátára. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8 perc alatt egyenként megsütjük őket. Vigyázzunk, mert a lapok gyorsan barnulnak, ne hagyjuk túl sokáig a sütőben.

    Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Közben a tejből, a lisztből, a 2 evőkanál porcukorból és a tojássárgájából lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű, csomómentes krémet főzünk. A krémet teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a habosra kevert vajas krémmel.

    A kihűlt tésztalapokat rétegezni kezdjük. Az első lapra egyenletesen rákenjük a krém negyedét, majd újabb lapot helyezünk rá. Ezt ismételjük, míg a négy lapot be nem töltjük. Az utolsó lap tetejére nem teszünk krémet.

    A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára (vagy akár egy napra), hogy a lapok szépen megpuhuljanak. Szeletelés előtt a tetejét porcukorral meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek