Klasszikus mézes krémes recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, míg egynemű, jól nyújtható tésztát kapunk. A masszát négy egyenlő részre osztjuk, cipóvá formázzuk őket, majd lisztezett felületen 26×19 cm-es téglalapokká nyújtjuk.
A tésztalapokat sütőpapíron nyújtjuk ki, így egyszerűen áthúzhatjuk a tepsi hátára. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 8 perc alatt egyenként megsütjük őket. Vigyázzunk, mert a lapok gyorsan barnulnak, ne hagyjuk túl sokáig a sütőben.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Közben a tejből, a lisztből, a 2 evőkanál porcukorból és a tojássárgájából lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű, csomómentes krémet főzünk. A krémet teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a habosra kevert vajas krémmel.
A kihűlt tésztalapokat rétegezni kezdjük. Az első lapra egyenletesen rákenjük a krém negyedét, majd újabb lapot helyezünk rá. Ezt ismételjük, míg a négy lapot be nem töltjük. Az utolsó lap tetejére nem teszünk krémet.
A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára (vagy akár egy napra), hogy a lapok szépen megpuhuljanak. Szeletelés előtt a tetejét porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »12 kipróbált sós süti recept a karácsonyi asztalra
A karácsonyi asztal tökéletes kiegészítői a sós sütik, amelyek nemcsak fino
Tovább olvasom »Ezek az idei karácsony kedvenc zserbó receptjei: Ha innen válogatsz, nem tévedhetsz!
A zserbó a karácsonyi asztal megkoronázása, amely nélkül szinte elképzelhet
Tovább olvasom »