Katóka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
Az összeállításhoz:
- szükség esetén kevés tej
A töltelékhez:
- Egy lap összetörve
- kb 1,5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál meggylé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk egymás után.
Egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval.
A tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a 2. lappal.
A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük,majd a felső lapra simítjuk, vagy ízlés szerint cifrázhatjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni.
Másnap szeleteljük a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »