Katóka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
Az összeállításhoz:
- szükség esetén kevés tej
A töltelékhez:
- Egy lap összetörve
- kb 1,5 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1-2 evőkanál meggylé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk egymás után.
Egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval.
A tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a 2. lappal.
A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük,majd a felső lapra simítjuk, vagy ízlés szerint cifrázhatjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni.
Másnap szeleteljük a süteményt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »