Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Katóka recept

Katóka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin

    Az összeállításhoz:

    • szükség esetén kevés tej

    A töltelékhez:

    • Egy lap összetörve
    • kb 1,5 dl tej
    • 1 vaníliás cukor
    • 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
    • 20 dkg cukor
    • 3 evőkanál baracklekvár
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg darált dió
    • 3 evőkanál kakaópor

    A mázhoz:

    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • csipet só
    • 1-2 evőkanál meggylé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk egymás után.

    Egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval.

    A tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a 2. lappal.

    A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük,majd a felső lapra simítjuk, vagy ízlés szerint cifrázhatjuk.

    Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni.

    Másnap szeleteljük a süteményt.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá