Katóka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin

Az összeállításhoz:

  • szükség esetén kevés tej

A töltelékhez:

  • Egy lap összetörve
  • kb 1,5 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor

A mázhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál meggylé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk egymás után.

Egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval.

A tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a 2. lappal.

A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük,majd a felső lapra simítjuk, vagy ízlés szerint cifrázhatjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni.

Másnap szeleteljük a süteményt.