Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás kinder pingui recept

Karamellás kinder pingui
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 7 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 50 g búzadara
    • 140 ml olaj
    • 2 ek méz
    • 50 ml tej

    Tejszínes krém:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 ek cukor
    • 2 ek sűrített tej
    • 5 g zselatin
    • 1 ek víz
    • vaníliaaroma

    Karamellkrém:

    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl 30 %-os habtejszín

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 dl 30%-os habtejszín

    Elkészítése:

    Karamell:

    A karamellel kezdjük. A cukrot aranyszínűre karamellszáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd kevergetve összefőzzük. Felhasználás előtt alaposan hűtsük ki!

    Tészta:

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel.

    A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük. A lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Ezután a tejet, olajat, mézetis beledolgozzuk és teljesen simára keverjük.

    A tojásfehérjét habbá verve forgatjuk bele a tésztába. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

    Tejszínes krém:

    A tejszínt elkezdjük felverni, félidőben belekeverjük a cukrot. A zselatint 1 evőkanál langyos vízben feloldva adjuk a tejszínhez. A sűrített tejet, vaníliaaromát is nagyon beleforgatjuk.

    Összeállítás:

    A tésztát hosszában elfelezzük. Rákejük a tejszínes krém felét, majd óvatosan elkenjük rajta a karamellt. Ekkor betesszük a hűtőbe kb 20 percre, hogy a karamell kössön. Amikor kivesszük a sütit, akkor rákenjük a maradék habot, majd befedjük a másik lappal.

    A mázhoz a csokit és a tejszínt egyneművé olvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá