Karamellás kinder pingui recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 50 g búzadara
- 140 ml olaj
- 2 ek méz
- 50 ml tej
Tejszínes krém:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 2 ek sűrített tej
- 5 g zselatin
- 1 ek víz
- vaníliaaroma
Karamellkrém:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 dl 30 %-os habtejszín
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 1 dl 30%-os habtejszín
Elkészítése:
Karamell:
A karamellel kezdjük. A cukrot aranyszínűre karamellszáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd kevergetve összefőzzük. Felhasználás előtt alaposan hűtsük ki!
Tészta:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel.
A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük. A lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Ezután a tejet, olajat, mézetis beledolgozzuk és teljesen simára keverjük.
A tojásfehérjét habbá verve forgatjuk bele a tésztába. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Tejszínes krém:
A tejszínt elkezdjük felverni, félidőben belekeverjük a cukrot. A zselatint 1 evőkanál langyos vízben feloldva adjuk a tejszínhez. A sűrített tejet, vaníliaaromát is nagyon beleforgatjuk.
Összeállítás:
A tésztát hosszában elfelezzük. Rákejük a tejszínes krém felét, majd óvatosan elkenjük rajta a karamellt. Ekkor betesszük a hűtőbe kb 20 percre, hogy a karamell kössön. Amikor kivesszük a sütit, akkor rákenjük a maradék habot, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a csokit és a tejszínt egyneművé olvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeleteljük.