Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
Tészta:
Tejszínes krém:
Karamellkrém:
Tetejére:
Elkészítése:
A karamellel kezdjük. A cukrot aranyszínűre karamellszáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd kevergetve összefőzzük. Felhasználás előtt alaposan hűtsük ki!
A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel.
A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük. A lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Ezután a tejet, olajat, mézetis beledolgozzuk és teljesen simára keverjük.
A tojásfehérjét habbá verve forgatjuk bele a tésztába. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A tejszínt elkezdjük felverni, félidőben belekeverjük a cukrot. A zselatint 1 evőkanál langyos vízben feloldva adjuk a tejszínhez. A sűrített tejet, vaníliaaromát is nagyon beleforgatjuk.
A tésztát hosszában elfelezzük. Rákejük a tejszínes krém felét, majd óvatosan elkenjük rajta a karamellt. Ekkor betesszük a hűtőbe kb 20 percre, hogy a karamell kössön. Amikor kivesszük a sütit, akkor rákenjük a maradék habot, majd befedjük a másik lappal.
A mázhoz a csokit és a tejszínt egyneművé olvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeleteljük.