Karamellás kinder pingui

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 31*31 cm-es gáztepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 50 g búzadara
  • 140 ml olaj
  • 2 ek méz
  • 50 ml tej

Tejszínes krém:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 2 ek sűrített tej
  • 5 g zselatin
  • 1 ek víz
  • vaníliaaroma

Karamellkrém:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl 30 %-os habtejszín

Tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl 30%-os habtejszín

Elkészítése:

Karamell:

A karamellel kezdjük. A cukrot aranyszínűre karamellszáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd kevergetve összefőzzük. Felhasználás előtt alaposan hűtsük ki!

Tészta:

A tepsit béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel.

A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük. A lisztet, sütőport, búzadarát, kakaót összekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Ezután a tejet, olajat, mézetis beledolgozzuk és teljesen simára keverjük.

A tojásfehérjét habbá verve forgatjuk bele a tésztába. Kb 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Tejszínes krém:

A tejszínt elkezdjük felverni, félidőben belekeverjük a cukrot. A zselatint 1 evőkanál langyos vízben feloldva adjuk a tejszínhez. A sűrített tejet, vaníliaaromát is nagyon beleforgatjuk.

Összeállítás:

A tésztát hosszában elfelezzük. Rákejük a tejszínes krém felét, majd óvatosan elkenjük rajta a karamellt. Ekkor betesszük a hűtőbe kb 20 percre, hogy a karamell kössön. Amikor kivesszük a sütit, akkor rákenjük a maradék habot, majd befedjük a másik lappal.

A mázhoz a csokit és a tejszínt egyneművé olvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Másnap szeleteljük.