Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Horizont szelet recept

Horizont szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 25 dkg liszt
    • 1 ek zsír
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7,5 g szalalkáli
    • 1 dl tej
    • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 8 dkg cukor

    A piskótához

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek víz
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 0,5 l tej
    • 4 evőkanál liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tálaláshoz

    • 5 dkg csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    A tejben feloldjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást, a cukrot, a kakaót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

    Egy közepes tepsi hátán két egyfomra lapot sütünk belőle, 180 fokon,  kb. 7-8 perc alatt.

    A piskóta elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a vízzel, a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd hozzákeverjük a fehérjéből vert kemény habot.

    A tepsit, amiben sütöttük a lapokat sütőpapírral béleljük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük benne a piskótát.

    A krém elkészítése:

    A lisztből és a tejből sűrű alapkrémet főzünk, majd kihűtjük.

    A maragarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összekeverjük.

    Összeállítás:

    Először egy barna lap, majd krém, piskóta, krém, barna lap, újabb krém és a csokireszelék.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá