Horizont szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 1 ek zsír
  • 1 db tojás
  • 7,5 g szalalkáli
  • 1 dl tej
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg cukor

A piskótához

  • 5 db tojás
  • 5 ek víz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 l tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz

  • 5 dkg csokoládéforgács

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A tejben feloldjuk a szalalkálit, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a tojást, a cukrot, a kakaót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

Egy közepes tepsi hátán két egyfomra lapot sütünk belőle, 180 fokon,  kb. 7-8 perc alatt.

A piskóta elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a vízzel, a cukorral, a liszttel és a sütőporral, majd hozzákeverjük a fehérjéből vert kemény habot.

A tepsit, amiben sütöttük a lapokat sütőpapírral béleljük, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük benne a piskótát.

A krém elkészítése:

A lisztből és a tejből sűrű alapkrémet főzünk, majd kihűtjük.

A maragarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kétféle krémet összekeverjük.

Összeállítás:

Először egy barna lap, majd krém, piskóta, krém, barna lap, újabb krém és a csokireszelék.