Hólabda recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 8 evőkanál forró víz
Krém:
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg cukorr
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 20 dkg teavaj
Díszítéshez:
- kb 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg ét vagy tejcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a forró vizet, lisztet, sütőport és a kakaóport, majd elkeverjük az egészet.
A végén pedig a tojások fehérjéből felvert habot forgatjuk hozzá.
Sütőpapírral bélelt, gáztepsibe öntjük, majd 180 fokon kb 30 percig sütjük. Melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt és kihűtjük.
A krémhez a tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és alaposan kihabosítjuk az egészet.
Összeállítás:
A tésztából pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, melyeket éles késsel lapjában elvágunk. Az alját megkenjük a krémmel, rátesszük a tetejét és az oldalát is körbekenjük a krémmel.
Az oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.
A csokit az olajjal összemelegítjük, majd bevonjuk vele a süti tetejét. Különböző dekorcukrokat szórhatunk bele.