Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hófehérke szelet recept

Hófehérke szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A tésztához

    • 30 dkg finomliszt
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 3/4 csomag sütőpor (kb. 8 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • néhány evőkanál tejföl

    A krémhez

    • 4 evőkanál finomliszt
    • 4 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére

    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése

    A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a zsírt vagy vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk.

    A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként kb. 20×30 cm-es lapokká nyújtjuk.

    Egy tepsi hátát vékonyan kivajazzuk és lisztezzük, erre helyezzük a tésztalapokat.

    Előmelegített 180 °C-os légkeveréses sütőben egyenként kb. 6 perc alatt megsütjük őket. A lap maradjon világos, csak a széle kezdjen enyhén pirulni.

    A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém elkészítése

    A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és közepes lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.

    A főzött krémet teljesen kihűtjük.

    Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

    A kihűlt főzött krémet összekeverjük a vajas alapkrémmel, hogy sima, könnyű állagot kapjunk.

    Összeállítás

    Az első tésztalapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét.

    Rátesszük a második lapot, erre a krém másik felét, majd befedjük a harmadik lappal.

    A süteményt lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.

    A tetejét porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.

    Tipp

    A lapok elsőre törékenynek tűnhetnek, de a krémtől tökéletesen megpuhulnak. Ha szeretnénk még finomabbá tenni, a vajas krémbe keverhetünk 1 evőkanál citromlevet vagy egy kevés rumot is.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek