Hófehérke szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3/4 csomag sütőpor (kb. 8 g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - néhány evőkanál tejföl
A krémhez
- 4 evőkanál finomliszt
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Tészta elkészítése
A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a zsírt vagy vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként kb. 20×30 cm-es lapokká nyújtjuk.
Egy tepsi hátát vékonyan kivajazzuk és lisztezzük, erre helyezzük a tésztalapokat.
Előmelegített 180 °C-os légkeveréses sütőben egyenként kb. 6 perc alatt megsütjük őket. A lap maradjon világos, csak a széle kezdjen enyhén pirulni.
A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és közepes lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
A főzött krémet teljesen kihűtjük.
Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A kihűlt főzött krémet összekeverjük a vajas alapkrémmel, hogy sima, könnyű állagot kapjunk.
Összeállítás
Az első tésztalapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét.
Rátesszük a második lapot, erre a krém másik felét, majd befedjük a harmadik lappal.
A süteményt lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.
A tetejét porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.
Tipp
A lapok elsőre törékenynek tűnhetnek, de a krémtől tökéletesen megpuhulnak. Ha szeretnénk még finomabbá tenni, a vajas krémbe keverhetünk 1 evőkanál citromlevet vagy egy kevés rumot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









