Hozzávalók:
A tésztához
A krémhez
A tetejére
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a zsírt vagy vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként kb. 20×30 cm-es lapokká nyújtjuk.
Egy tepsi hátát vékonyan kivajazzuk és lisztezzük, erre helyezzük a tésztalapokat.
Előmelegített 180 °C-os légkeveréses sütőben egyenként kb. 6 perc alatt megsütjük őket. A lap maradjon világos, csak a széle kezdjen enyhén pirulni.
A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, és közepes lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
A főzött krémet teljesen kihűtjük.
Közben a puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A kihűlt főzött krémet összekeverjük a vajas alapkrémmel, hogy sima, könnyű állagot kapjunk.
Az első tésztalapot egy tálcára tesszük, rákenjük a krém felét.
Rátesszük a második lapot, erre a krém másik felét, majd befedjük a harmadik lappal.
A süteményt lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.
A tetejét porcukorral megszórjuk, és szeletelve tálaljuk.
A lapok elsőre törékenynek tűnhetnek, de a krémtől tökéletesen megpuhulnak. Ha szeretnénk még finomabbá tenni, a vajas krémbe keverhetünk 1 evőkanál citromlevet vagy egy kevés rumot is.