Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos krémes szelet recept

Habos krémes szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 8 dkg rétesliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 evőkanál bor
    • 3 dkg kakaópor
    • csipet só

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 3 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    A habhoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 dkg kristálycukor

    Elkészítése

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a réteslisztet, sütőport, bort, kakaóport és egy csipet sót. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.

    A tésztát kivajazott, lisztezett 25×35 cm-es tepsibe simítjuk. A sütőt először 50 °C-ra melegítjük, és ezen a hőfokon 5 percig sütjük, majd 150 °C-on további 20 percig. A kész piskótát rácsra tesszük hűlni.

    A krémhez a tojássárgákat a vaníliás cukorral, liszttel és tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük, amíg besűrűsödik. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótalapra egyenletesen rákenjük.

    A habhoz a tojásfehérjéket a vaníliás cukorral és a kristálycukorral vízgőz felett kemény habbá verjük. A forró gőz hatására a hab fényes és stabil lesz. Rásimítjuk a krém tetejére, majd a tetejére reszelhetünk csokoládét.

    A süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, hogy szépen megdermedjen, ezután éles késsel szeleteljük.

    Tipp

    A hab stabilitása érdekében a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez. A sütemény másnapra lesz a legfinomabb, amikor a rétegek teljesen összeérnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek