Francia krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl tejföl
- 15 dkg margarin
- 1 csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek rétesliszt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Hab:
- 0,3 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta alapanyagait összegyúrjuk, hagyjuk állni fél órát, majd két részre osztjuk, és olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk. Egy tepsi hátán megsütjük. A tészta akkor van kész, amikor még puha, nem szükséges nagyon megpirítani, mert akkor kiszárad és nagyon kemény lesz. Kb. 10 perc alatt megsül.
A krém: Szokásos módon megfőzzük a pudingot, de mielőtt a tűzről levennénk, belekeverjük a hozzávalókat, a porcukrot és a margarint kivéve. Ezeket csak akkor keverjük hozzá, amikor már kihűlt egy kicsit.
Hab: A hozzávalókat kemény habbá verjük.
A sütemény összeállítása: Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krém tetejére megy a hab, majd a másik lapot is rátesszük ezek tetejére. Szeletelni csak a teljes kihűlés után, inkább másnap lehet. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk vagy olvasztott csokoládéval leöntjük.
Biztos a siker!