Francia krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 dl tejföl
- 15 dkg margarin
- 1 csipet só
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek rétesliszt
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 7 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Hab:
- 0,3 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
Tészta alapanyagait összegyúrjuk, hagyjuk állni fél órát, majd két részre osztjuk, és olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk. Egy tepsi hátán megsütjük. A tészta akkor van kész, amikor még puha, nem szükséges nagyon megpirítani, mert akkor kiszárad és nagyon kemény lesz. Kb. 10 perc alatt megsül.
A krém: Szokásos módon megfőzzük a pudingot, de mielőtt a tűzről levennénk, belekeverjük a hozzávalókat, a porcukrot és a margarint kivéve. Ezeket csak akkor keverjük hozzá, amikor már kihűlt egy kicsit.
Hab: A hozzávalókat kemény habbá verjük.
A sütemény összeállítása: Az egyik lapot megkenjük a krémmel, a krém tetejére megy a hab, majd a másik lapot is rátesszük ezek tetejére. Szeletelni csak a teljes kihűlés után, inkább másnap lehet. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk vagy olvasztott csokoládéval leöntjük.
Biztos a siker!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










