Fagyi szelet recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek víz
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a sütőporos lisztet és a darált diót.
Sütőpapíros, 25*35 cm-es tepsiben, sütjük 180 fokon, 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben a szokásos módon. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt pudingot jól összekeverjük a vajas krémmel.
A krémet a piskótára kenjük, majd rásimítjuk a tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










