Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fagyi szelet recept

Fagyi szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 15 dkg liszt
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítés:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a sütőporos lisztet és a darált diót.
    Sütőpapíros, 25*35 cm-es tepsiben, sütjük 180 fokon, 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben a szokásos módon. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt pudingot jól összekeverjük a vajas krémmel.

    A krémet a piskótára kenjük, majd rásimítjuk a tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá