Fagyi szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a sütőporos lisztet és a darált diót.
Sütőpapíros, 25*35 cm-es tepsiben, sütjük 180 fokon, 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben a szokásos módon. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt pudingot jól összekeverjük a vajas krémmel.
A krémet a piskótára kenjük, majd rásimítjuk a tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.