Fagyi szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 15 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a sütőporos lisztet és a darált diót.
Sütőpapíros, 25*35 cm-es tepsiben, sütjük 180 fokon, 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben a szokásos módon. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt pudingot jól összekeverjük a vajas krémmel.
A krémet a piskótára kenjük, majd rásimítjuk a tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »