Fagyi szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 6 ek víz
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 5 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet, a sütőporos lisztet és a darált diót.
Sütőpapíros, 25*35 cm-es tepsiben, sütjük 180 fokon, 25-30 percig. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez megfőzzük a pudingot a tejben a szokásos módon. A vajat kikeverjük a cukrokkal, majd a kihűlt pudingot jól összekeverjük a vajas krémmel.

A krémet a piskótára kenjük, majd rásimítjuk a tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.