Baileys szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1dl kávé
- fél sütőpor
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg cappuccinos csokoládé ízű port
- 1/2 fiola rumaroma
- 1dl tejföl
- 5 dkg porcukor
A megsült tészta locsolásához:
- kb 1 dl főzött cappuccino
Elkészítése:
Az egész tojásokat felverjük keményre a cukorral, ezután belekeverjük a többi alapanyagot. Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 200 fokon, 15-20 percig sütjük. A kihűlt tésztát a főzött cappuccinoval meglocsoljuk. A habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a cappuccinot, rumaromát, végül a tejfölt és a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét olvasztott csokival csurgattam le.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.